Krakatao


  • pardoseala lemn triplustratificat

Pardoseala lemn triplustratificat Krakatao.

Atunci cand te afli in cautarea unei pardoseli calde si naturale,parchetul triplustratificat este exact pardoseala de care ai nevoie. Cu o traditie de aproape 100 de ani, insa introdus pe piata la scara larga din anul 1950, acesta cunoaste o raspandire rapida in lume datorita avantajelor constructive. Dupa cum ii este si denumirea, acesta este fabricat din mai multe straturi de lemn, cel mai des comercializat fiind insa parchetul triplustratificat.
Acesta este alcatuit – asa cum ii sugereaza si denumirea – din 3 straturi de lemn, presate si lipite intre ele la unghi de 90 de grade (in cruce) unul fata de celalalt, cu grosime ce poate sa varieze, insa cel care este cuprins intre 10 si 14 mm este cel mai recomandat de catre specialisti.

Straturile de lemn ale unui parchet triplustratificat sunt de la partea superioara catre cea inferioara, denumite astfel: stratul superior – strat nobil/ strat de uzura, stratul intermediar si apoi de stratul de baza. Ultimele doua sunt realizate de obicei din lemn de molid, brad, salcam, pin si cateodata, chiar HDF (High Density Fiberboard – strat din fibre de lemn, comprimate la o presiune foarte inalta).

In privinta lemnului din care este produs stratul nobil, lemnul respectiv ofera denumirea parchetului. De exemplu: Parchet triplustratificat Hebrides, inseamna ca are stratul nobil din lemn de stejar, iar Parchet Triplu Stratificat Uleiat Merbau Silky inseamna ca are stratul nobil din lemn de Merbau.Parchetul dublustratificat este format numai din doua straturi de lemn -stratul superior – stratul nobil, cu grosimi intre 3 si 4 mm, si stratul suport, produs din lemn de rasinoase (molid, pin, brad) sau salcam, cel cu grosimea de 10 si de 11 mm fiind cel mai des intalnit.Daca ai ales sa montezi un sistem de incalzire prin pardoseala si optezi pentru o pardoseala din lemn, atunci trebuie sa stii ca parchetul recomandat a fi montat peste incalzirea in pardoseala, este cel stratificat. Atat dublu cat si triplu stratificat. Desigur, peste incalzirea in pardoseala poti instala aproape orice tip de pardoseala: parchet laminat, gresie, marmura (in general piatra), mocheta, PVC (linoleum in varianta cea mai moderna).

Produs Parchet din lemn de stejar triplustratificat afumat
Finisaj  afumat,uleiat,
Dimensiuni 1900x19x15mm
Incalzire prin pardoseala Da
Instalare Lipire