Cum Ne Alegem Mocheta


Cum alegem mocheta

Multi dintre noi folosim mocheta pentru a acoperi diverse spatii din locuintele noastre. Mocheta are diverse avantaje printre care faptul ca este relativ usor de montat, e mai calduroasa decat parchetul sau gresia, este disponibila intr-o multime de culori si modele astfel incat sa raspunda cerintelor tale creative.

Atunci cand vei alege mocheta in magazine o vei gasi sub denumirile de structurata/buclata sau cu fir taiat.

Iata ce inseamna ele:

mocheta buclata este destinata unui spatiu cu trafic ridicat gen hol sau camera de zi. Are acest nume deoarece are o tesatura de tip bucla in partea de sus a firului, adica firul nu este taiat ci se intoarce inapoi. Acest fapt o face mai rigida si mai rezistenta in timp.

mocheta cu fir taiat este recomandata zonelor cu trafic mai redus cum ar fi un dormitor. Denumirea ei vine din faptul ca firul de mocheta este taiat in partea de sus.

mocheta structurata este o combinatie intre cele doua modele de mai sus ceea ce inseamna ca are o rezistenta medie la trafic, dar un aspect foarte placut deoarece este o mocheta cu modele in relief ceea ce iti permite sa o folosesti pentru a crea un decor cu adevarat frumos.

Lungimea firului mochetei

Un alt aspect de luat in considerare in cumpararea unei mochete este lungimea firului. O mocheta buna are un fir de minim 3mm ceea ce-i confera o rezistenta foarte buna in timp. Exista mochete cu un fir foarte lung, de 10-14 mm.

Sursa: Avantaje